Çalışma izni muafiyeti, UİK m. 3(c)'de “Bakanlıkça resmî bir belge şeklinde düzenlenen ve geçerlilik süresi içinde yabancıya Türkiye'de çalışma izni almaksızın çalışma ve ikamet hakkı veren muafiyet” olarak tanımlanmıştır.

Çalışma izni muafiyeti nasıl alınır?

Çalışma izni muafiyeti almak isteyen yabancı ülke vatandaşları Türkiye içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvuru yapabilirler. Yurt dışında ise vatandaşı oldukları ya da yasal olarak yaşadıkları ülkedeki T.C. büyükelçilikleri ya da başkonsolosluklarına başvuruda bulunabilirler.

Çalışma izni muafiyeti kimlere verilir?

4817 sayılı Kanun kimleri kapsam dışı bırakmaktadır?

  • Doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup İçişleri Bakanlığından çıkma izni almak suretiyle vatandaşlığımızdan çıkanlar, (Mavi Kart hamilleri)
  • Basın Kanununa göre çalıştırılacak yabancı muhabirler ile yabancı basın yayın organları mensupları

Çalışma izni muafiyet teyit belgesi nasıl alınır?

Vatandaşlar kendilerine ait şifre ile girdikleri e-Devlet sistemi üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri" kısmı seçilerek başvuru onaylanacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak.

Çalışma izni nasıl çıkartılır?

Çalışma izni başvurusu işveren tarafından online sistem üzerinden yapıldıktan sonra 6 iş günü içerisinde gerekli evraklar Bakanlığa ulaştırılır. Başvuru esnasında gönderilen belgelerin yanı sıra Bakanlığa belgelerin aslı postalanmalıdır. Evraklar şahsen veya posta yoluyla ulaştırılabilir.

Vergi Muafiyeti belgesi nasıl alınır?

Esnaf Muafiyeti Belgesi Nasıl Alınır? Esnaf muafiyeti şartlarını sağladığınızdan emin olmanız halinde ikamet ettiğiniz bölgeye ait vergi dairesine giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde Esnaf Vergi Muafiyeti belgenizi edinebilirsiniz. Bu belgenin 3 yıl geçerlilik süresi mevcuttur.

Izin kağıdı nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi çıkartma, ALO 199 üzerinden veya e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile alabilecekler. Seyahat izin belgesini e Devlet üzerinden alacak olanlar için ise e Devlet şifresinin edinilmiş olması gerekiyor. Değerlendirme sonucu başvurucuya SMS ile bildirilecek.

Çalışma izni olmayan yabancılar nereye şikayet edilir?

Çalışma İzni Olmayan Yabancılar Nereye Şikayet Edilir? Çalışma izni bulunmayan yabancıları şikayet etme işlemi ALO 170 üzerinden yapılabilir. Tıpkı yerli işçilerde olduğu gibi yabancı işçiler içinde dilekçe yazmak yada CİMER'e başvurmak mümkündür.