Limon turşusu nerede kullanılır?

Hazırlaması oldukça pratik olan limon turşusu, iki haftalık bir bekleme süresinden sonra yemeye hazır hale geliyor. Limon turşusu nerede kullanılır? Salatalarda, et ve tavuk yemeklerinde kullanmak mümkün. Salatanın üzerine limonları dilimleyebilir ve suyundan ekleyerek hoş bir görünüm ve aroma katabilirsiniz.

Limonlu turşu nasıl oluyor?

Malzemelerimizi yıkayıp süzelim, kavanozun dibine bir avuç yıkanmış nohutu serpelim, bir kat salatalık biraz acı biber, ( acı istemiyorsanız tatlı biber) bir iki diş sarımsak koyalım, iki dilim limon koyarak böyle kat kat yapalım, kavanozu dolduralım, hafif bastıralım ve kavanozun yarısına kadar su doldurarak bu suyu …

Limonlu sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Yapılışı

  1. Taze sarımsaklar yıkanır.Bidona yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir. …
  2. Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.
  3. 4.gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Arada sırada kontrol edilerek ters düz edilir.
  4. Bir 1-2 hafta sonra turşunuz hazır.

Oct 25, 2007

Turşuya limon mu limon tuzu mu?

Turşu hem limonla hem sirkeyle yapılmaktadır. Eğer turşu suyu içilecekse limondan yapılması gerekiyor. … Çok fazla limon konursa yine erir. Evde turşu yapanlar sirkeden de yapabilir.

Turşuya limon girilir mi?

Turşu kraliçesi turşunun iyisi limonla yoksa sirkeyle mi olur sorusunu şöyle yanıtlıyor: "İlla birini seçeceksem limon! Limonu sirkeyle karşılaştırdığımız zaman asit oranı daha azdır. Limonu daha çok aroması için kullanıyoruz.

Limon turşusu olur mu?

Fas mutfağında limon turşusuyla nefis yemekler yapılıyor, meze niyetine yeniliyor. Orjinal tarifte içinde defne yaprağı ve karabiber var. … Klasik bir turşu ekşiliğinden çok bir farkı yok limon turşusunun. Ağzınızı buruşturmayın öyle hemen.

Turşuya limon ne kadar konur?

Sirkeli Limon Tuzlu Türlü Turşu Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı üzüm sirkesi. 1 çay bardağı kaya tuzu. 1 yemek kaşığı limon tuzu. 1 yemek kaşığı toz şekeri.