Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarına göre parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz. Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. Bunlar yemek ve içmek sınıfına d,hil olmadığı için orucu bozmazlar.Apr 16, 2021

Yemek kokusunu içine çekmek orucu bozar mı?

Yani hiçbir yemek kokusu ve sigara kokusu orucu bozmaz.

Uçucu yağ koklamak orucu bozar mı?

Oruç tutanların deodorant, parfüm veya kolonya kullanmaları, bunları koklamaları caizdir. … Nihat Hatipoğlu da, oruçluyken parfüm, kolonya gibi maddeleri koklamak orucu bozar mı sorusunu "Bir kolonyayı ya da herhangi bir kokuyu fazlaca koklamak mekruhtur.

Ağza kolonya tadı gelmesi orucu bozar mı?

Özellikle yüze sürülen kolonyada dikkatli olunması, kolonyanın ağza hiçbir şekilde kaçmaması gerekiyor. Eğer kolonya tadı ağızda hissedilirse oruç da bozulmuş oluyor.

Parfüm Koku orucu bozar mı?

Parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz. Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır.

Oje koklamak orucu bozar mı?

Yemek, içmek ve cinsel ilişki gibi keskin konular oruca etki ediyor. Yani oje sürmek vücut içerisinde dışarıdan yiyecek ve içecek alımı içerisinde sayılamaz. Bu nedenle oje sürmenin oruca herhangi bir etkisi bulunmuyor.

Yemek dumanı orucu bozar mı?

Diyanetin yaptığı açıklamaya göre orucun ana konusu yemek, içmek, keyif verici hallerden uzak kalmaktır. Bu durum tütün kökenli dumanlı maddeleri de kapsamaktadır şeklinde açıklanmıştır. Oruç halinde iken yasaklardan uzak durulmaması orucu bozar.

Makat içine krem sürmek orucu bozar mı?

Deri üzerindeki gözenekler ve deri altndaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadr. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadr. … Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz.