Kuruma dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır. Başlık ve konu eksiksiz olmalı ve sağ üst köşeye tarih atılmalıdır. Başlık tarihin alt kısmında yer almalı ve ardından metin yazılmalıdır. Dilekçeler yazım ve noktalama kurallarına uygun resmi bir dille olmalıdır.

Bir üst makama dilekçe nasıl yazılır?

DİLEKÇE YAZIM KURALLARI

  1. Sorun hangi kurumu ilgilendiriyorsa ona hitap edilerek başlanmalıdır.
  2. Nesnel olunmalıdır.
  3. Hiyerarşik düzene dikkat edilmelidir.
  4. Yer ve tarih belirtilmelidir.
  5. Çizgisiz beyaz kâğıt kullanılmalıdır. Kâğıdın arka yüzüne geçilmemeli, çok gerekliyse ikinci kâğıt kullanılmalıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğüne nasıl yazılır?

İlk terim Emniyet Genel Müdürlüğü olup EGM olarak kısaltılmaktadır. İkincisi ise Uluslararası Cinayet Polisi Komisyonu (International Criminal Police Commission)[1] olup INTERPOL olarak kısaltılmaktadır.

Can güvenliği dilekçesi nereye verilir?

İkamet edilen yer itibariyle polis sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin İl Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet edenlerin ise İl Jandarma Komutanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.

Hangi kurumlara dilekçe yazılır?

Günümüzde belediyelere, CİMER'e, SGK ve İŞKUR gibi kurumlara yazılan istek ve şikâyet dilekçeleri ve dava dilekçeleri en yaygın kamu dilekçe örnekleridir. İşte dilekçe örnekleri… Devlet kurumlarına istek, şikâyet, öneri, bilgi talebinde bulunma gibi amaçlarla yazılan belgelere dilekçe denir.

Dilekçelerin sonuna ne yazılır?

Üst makamın bir sorunu çözmesi, bir işlemi başlatması isteniyorsa "Gereğini saygılarımla arz ederim.", Yapılacak bir işlem için izin isteniyorsa " İzninizi saygılarımla arz ederim" gibi saygı ifadeleriyle son bulmalıdır.

Üst makama rica mı arz mı?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.