DMSA sonucu kaç günde çıkar?

İnceleme sonuçları ne zaman çıkar? Tetkik sonuçları filmlerinizin hazırlanması, hazırlandıktan sonra ayrıntılı, dikkatli ve titizlikle incelenmesi sonrasında işlemden 1 gün sonra verilmektedir.

Böbrek DMSA nedir?

Günümüzün gelişmiş ve en modern yöntemlerinden biri olarak kabul edilen dinamik böbrek sintigrafisi (DMSA), böbreklerin vücuttaki yerleşimini, biçimlerini ve boylarını ölçerek normal değerlerde olup olmadığını gösteren bir yöntemdir.

Sintigrafi zararları nelerdir?

Sintigrafinin yan etkileri

  • Nükleer tıp prosedürlerinin bilinen uzun vadeli komplikasyonları yoktur.
  • Sintigrafik taramalar, radyasyon bakımından röntgen çekiminden daha yüksek bir risk taşımazlar. …
  • Vücuttaki radyoaktif bileşik dışkıda elimine edilir ve radyoaktivite saatler içinde hızla bozulur.

DMSA çekimi ne kadar sürer?

Çekim yaklaşık 30-40 dk. sürer. Bu sırada hareketsiz kalınması iyi bir görüntüleme için önemlidir. Çekim sırasında giysilerin çıkartılması istenmez.

Sintigrafi böbreklere zarar verir mi?

Kullanılacak radyoaktif maddelerin alerji gibi yan etkisi yoktur. Böbrek yetmezliğinde dahi güvenle kullanılabilir.

Bebeklerde DMSA nasıl yapılır?

Bebeklerde sintigrafi işlemi yapılırken, hareketsiz kalmaları için genel anestezi verilebilir. Bu test için damar yolundan radyoaktif bileşik damara enjekte edilir. Enjeksiyondan ve bekleme süresinden sonra bebek ve çocuklar yastıklı bir masaya sırt üstü yatırılır.

Böbrek sintigrafisi ne için çekilir?

Statik Böbrek Sintigrafisi, Üriner sistem hastalıklarının değerlendirilmesinde, kolay ve riskli bir girişim gerektirmeyen nükleer tıp yöntemlerinden biridir. Bu tetkikle böbreklerin parankim fonksiyonları, büyüklükleri, lokalizasyonları, böbreklerin fonksiyon yüzdeleri değerlendirilir.