Işyeri bina ve eklentileri Yönetmeliği nerede uygulanmaz?

Ancak; a) İşyeri dışında kullanılan taşıma araçlarında veya araçların içindeki işyerlerinde, b) Geçici veya hareketli iş alanlarında, c) Maden, petrol ve gaz çıkarma işlerinde, d) Balıkçı teknelerinde, e) Tarım veya orman işyerlerine ait olup işyeri binalarından uzaktaki tarla ve ormanlarda, uygulanmaz.

Işyeri bina ve eklentileri nelerdir?

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen; a) İşyeri bina ve eklentileri: İşyerine bağlı çalışılan alanlar, çalışanların girip çıkılabileceği bina, tesis vb. ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve mesleki eğitim yerleri ve avlu gibi diğer eklentileri, b) Kanun: 20/6/2012 tarihli ve 6331 …

Işyeri bina ve eklentilerinde alınacak sağlık ve güvenlik önlemlerine ilişkin yönetmelik aşağıdaki hangi iş kolunu kapsar?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren bütün işyerlerini kapsar.

Işyeri bina ve eklentilerinde alınacak sağlık ve güvenlik önlemlerine ilişkin yönetmelik aşağıdakilerden hangisine paralel olarak çıkarılmıştır?

(1) Bu Yönetmelik 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak ve Avrupa Birliğinin 30/11/1989 tarihli ve 89/654/EEC sayılı Konsey Direktifine paralel olarak hazırlanmıştır.

Kapalı işyerlerinde havalandırma sisteminin çalışmaması durumunda ne bulunur?

Havalandırma sisteminin çalışmaması, iş sağlığı ve güvenliği yönünden tehlikeli ise arızayı bildiren kontrol sistemi tesis edilir. Mekanik ve genel havalandırma sistemlerinin bakım ve onarımları ile uygun filtre kullanım ve değişimleri yıllık olarak yetkili kişilere yaptırılır. [11]

Işyeri eklentileri nelerdir?

İşyeri eklentileri: işyerine bağlı çalışılan alanlar, çalışanların girip çıkılabileceği bina, tesis vb. ile dinlenme, çocuk emzirme, yemek, uyku, yıkanma, muayene ve bakım, beden ve mesleki eğitim yerleri ve avlu gibi diğer eklentiler, işyeri eklentileri olarak tanımlanıyor.

Bina eklentisi nedir?

Bağımsız bölümün dışında yer almasına rağmen, bağımsız bölümün kullanımına tahsis edilen yerlere ise eklenti adı verilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre bağımsız bölümün mülkiyet hakkına sahip olan kişi, bağımsız bölüme ayrılmış olan ve bütünleyici parçalar olarak kabul edilen eklentilerin de sahibi olur.