2 yıllık aşçılık ne iş yapar?
Aşçılık mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler özel yemek işletmeleri ve devlet kurumlarıdır. Devlet kurumları içerisinde hastaneler, okullar, üniversiteler ve daha birçok çalışabilecekleri yer bulunmaktadır. Özel sektör içerisinde restoranlar, fabrikalar başlıca başvurulan iş yerleridir.
2 yıllık aşçılık bölümünde hangi dersler var?
Aşçılık Programı-Ders İçerikleri
- BAC 101 MUTFAK PLANLAMASI. …
- BAC 102 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ II. …
- BAC 103 GASTRONOMİ VE MUTFAK TARİHİ …
- BAC 104 PASTANE ÜRÜNLERİ …
- BAC 105 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ I. …
- BAC106 TİCARİ MATEMATİK. …
- BAC 107 BESLENME İLKELERİ VE MENÜ PLANLAMA. …
- BAC 108 TİCARİ MATEMATİK.
Aşçılık Bölümü Hangi şehirlerde var?
Aşçılık Bölümü Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Puan Türü |
---|---|---|
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (VAKIF) | Aşçılık (Ücretli) | TYT |
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Aşçılık | TYT |
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Aşçılık | TYT |
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE) (DEVLET) | Aşçılık | TYT |
•Sep 17, 2021
Akdeniz Üniversitesi Aşçılık bölümü nerede?
Akdeniz Üniversitesi Devlet Üniversitesi olup Aşçılık Bölümü Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bir bölümüdür. Üniversite Antalya ilimizde yer almaktadır. Üniversitenin Aşçılık Bölümü kontenjanı 70+2 kişidir.
Aşçılık maaş ne kadar?
Aşçı maaşı ortalama aylık 5 bin TL ile 12 bin TL aralığında değişiyor.
Gastronomi 2 yıllık okunur mu?
Gelelim bu işin okuluna… Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü genellikle aşçılıkla karıştırılan fakat 4 yıllık bir bölüm olup aşçılığa oranla çok daha kapsamlı bir lisans programıdır. Mezunlarının mutfakta çalışmak gibi bir zorunlulukları yoktur.
Şef olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Uygulamalı dersler aşçı olmaları için yeterli hissetmelerine neden olsa da asıl şef ve gastronom olabilmeleri için Gıda Güvenliği, Mutfak Kimyası, Gıdalar ve Özellikleri, Beslenme gibi gıda bilimi derslerini de almaları gerekiyor.