Anjiyo olan kişi spor yapabilir mi?

Medicana Sivas Hastanesi doktorlarından Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömer Şahin, hareketle, sporla ve koşmakla damara yerleştirilmiş olan stentin yerinden oynamadığını söyledi.

Stent takılan spor yapabilir mi?

Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken dönemde spor sakıncalı olabilir. Bu hastalar spora başlama zamanını mutlaka doktorları ile görüşmelidirler. Ancak birçoğu 2-3 hafta içinde yürüyüşlere başlayabilirler.

Kalbinde stent olan hangi spor yapabilir mi?

Daha önceden kalp krizi geçiren, by-pass olan, stent takılan ve kalp yetersizliği olan hastalar, kardiyak rehabilitasyon programı dahilinde aerobik egzersiz programı yapabilir.

Anjiyo sonrası halsizlik olur mu?

Anjiyo tıkalı damarın açılması amacıyla yapılan bir ameliyattır. Anjiyo sonrası pek çok kişide ağrı, nefes darlığı, halsizlik gibi problemler ortaya çıkar.

Kalbinde üfürüm olanlar spor yapabilir mi?

Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazlıhan Günal, çocuklarda kalp üfürümlerinin çocuğun sağlığı için herhangi bir tehdit oluşturmadığını belirterek, "Bu çocuklar da tüm sağlıklı çocuklar gibi serbestçe koşup oynayabilirler, spor yapabilirler. Tedaviye gerek yoktur" dedi.

Kalp damar hastaları nasıl spor yapmalı?

Yürüyüş, bisiklet ve yüzme kalp hastalarında kullanılan en önemli egzersizlerdendir….Egzersiz reçetesinin;

  1. Büyük kas gruplarını içeren,
  2. Süreklilik sağlanabilen.
  3. Ritmik olan aerobik egzersizler şeklinde olması önerilmektedir.

Kalp krizi geçirenler koşabilir mi?

Evet, kalp hastalığı olanlar da egzersiz yapmalıdır. Kalp yetersizliği hastalarında, kalp krizi geçirenlerde ve by-pas ameliyatı olan kişilerde düzenli egzersizin uzun dönemde kalp performansı artırdığı, ilaçlara ek yarar sağladığı ve klinik iyileşmeyi hızlandırdığı kanıtlanmıştır.